UA-59467381-1
 

                                           Natuur en Stilte

                                                       

Programma

In het programma is er ruimte om deel te nemen aan de diensten en meditaties van het klooster. Maar verder zullen we vooral veel buiten in de natuur zijn. Daarbij wisselen allerlei werkvormen en activiteiten elkaar af. Soms gezamenlijk, soms alleen of in stilte. Een aantal opdrachten is er op gericht om de aandacht meer bij de natuur te houden. We oefenen ons om meer oog te krijgen voor de wonderbaarlijke vormenrijkdom bij planten en dieren; we maken wandelingen in stilte, zoeken een mooi plekje om te mediteren en af en toe brengen we op een speelse en creatieve manier iets tot uiting. Bij de introductie van een activiteit wordt soms gebruik gemaakt van een gedicht of een stukje tekst, waarbij geput wordt uit diverse religieuze en levensbeschouwelijke stromingen.

Er is ruimte om oefeningen na te bespreken en ervaringen te delen. 

Het programma wordt steeds aangepast aan het klooster waar we verblijven, aan de mogelijkheden die het terrein biedt en aan het seizoen.

De maaltijden gebruiken we gezamenlijk in de eetzaal van het klooster, vaak in stilte.

Je hoeft geen geweldige conditie te hebben om mee te kunnen doen maar je moet wel in staat zijn om een aantal uren achter elkaar buiten te zijn (ook bij minder mooi weer), om alleen te zijn en om een aantal kilometer te wandelen door de natuur.